Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Општинско такмичење из математике
ученици који су постигли значајне резултате и ментори
Општинско такмичење из физике
ученици који су постигли значајне резултате и ментор
Општинско такмичење из енглеског
ученици који су постигли значајне резултате и ментор
Општинско такмичење из информатике
ученици који су постигли значајне резултате и ментор
Општинско такмичење из српског језика
ученици који су постигли значајне резултате и ментор
Општинско такмичење из српског језика
ученици који су постигли значајне резултате и ментор
Општинско такмичење из хемије
ученици који су постигли значајне резултате и ментор
Општинско такмичење из географије и математике за ниже разреде

Секције

Поред успешне реализације наставног плана и програма у школи се одвија и богат ваннаставни живот. Овај рад је поверен стручном кадру који воде секције из разних области и окупљају велики број ученика који својим залагањем и трудом остварују изузетне резултате, како у школи тако и ван ње. 

Од првог до трећег разреда секције воде у оквиру одељења, а од четвртог до осмог разреда секцију воде предметни наставници.

Многобројни су успеси наших ученика на такмичењима у свим наставним областима. Ученици наше школе годинама остварују изузетне резултате (од општинских, преко окружних, регионалних до такмичења републичког и савезног ранга) из свих н наставних области. 

Преглед секција у нашој школи:

  • Математичка
  • Литерарна
  • Рецитаторскa
  • Информатичка
  • Енглески, секција

Секције нижих разреда се одржавају на нивоу одељења.

Литерарна секција
Много је талентованих ученика који су свој дар за лепом речју показали учешћем у раду литерарне секције, која је у школи увек постојала. Ови поклоници литерарног израза окупљају се на састанцима, који су  веома садржајни. Њихови наступи су запажени и ван школе, у градској библиотеци где активно ради "Перо младости", као и на свим манифестацијама литерарног карактера. Чланови литерарне секције су они који немају баш изражен таленат за литерарно стваралаштво, али имају развијен велик интерес за књигу. Наравно, у школским условима, примарније је формирање читаоца, а не толико неговање талената и стварање будућег књижевника. На овај начин стварају се бројни љубитељи литературе и развија се култура читања као основни задаци.

Круна успеха ове секције су постигнути резултати у литерарном стваралаштву. Бројне су награде које су стизале од општине, покраине, републике.


Ликовна секција
Значајно место заузима и ликовна секција која континуирано ради и резултати тог рада су на завидном нивоу. Срећа је да је наш кадар способан да своја ликовна искуства пренесе кроз позитиван рад, да својим трудом и ангажовањем успева да код ученика открије понекад скривени ликовни израз и таленат.

Безбројне су технике и начини рада у овој секцији. Бројне су и награде које су стизале од општине, покрајине, републике и из иностранства. Те магичне руке младих уметника не мирују, оне и даље сликају са још већим жаром, тражећи нове неисказане ликовне изразе и видике. Њихово ликовно остварење се чита као најлепша поезија, као прича без краја, као бајка која има срећан завршетак. Боја је та која осликава ову уметност тако лепу и непресушну оазу лепоте и спокоја.