Подршка ученицима

Обавезе родитеља

 

Тест - Крадљивци времена

Решења теста

 

ШЕСТ ВЕЛИКИХ КРАДЉИВАЦА ВРЕМЕНА - презентација за преузимање

 

УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ - ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На горњем линку се налази презентација коју препоручујемо да погледате.

 

Драги матуранти!

Пред вама је још један нови, веома важан задатак. Полагање завршног испиита.

И то  завршног испита који ће бити другачији од полагања свих генерација пре вас. Другачији у смислу да се за овај важан задатак припремате у другачијим условима. Да сте прва генерација која ће пробни завршни испит полагати онлајн.

Из тих разлога спроводи се онлајн тестирање које ће вам омогућити самопроцену знања. Шта то значи,  шта добијате тиме? Имаћете увид колико сте савладали градиво из предмета који су обухваћени завршним испитом. Постаћете свесни свог знања или незнања. Знаћете шта треба да урадите, моћи ћете  да благовремено питате своје наставнике и на тај начин попуните празнине. Упознаћете се са тестом – врстама  питања и све то ћете радити под временским ограничењем.Вежбаћете пажљиво читање различитих облика питања и задатака.

Док будете радили тест немојте „варати“ (тражити одговор од друга, на интернету или уџбенику, тражити помоћ родитеља, старијег брата или сестре) јер у том случају сами себе варате.

Зашто је важно да овај задатак урадите што боље и сами процените своје знање. Одговор је јасан и кратак – да би сте уписали жељену школу. Знам, одмах ћете рећи „Али више је места у средњим школама него што је нас осмака“. Тачно! Али да ли ћете успети да упишете школу коју желите, коју највише желите? Или ћете уписати школу која се на вашој листи жеља налази на 5,7,.....20. месту.  Размислите о томе. Управо због овога је веома важно да урадите и овај пробни онлај тест, да процените своје знање, да попуњавате празнине..... Сваки бод више који остварите и на завршном испиту и те како ће имати значај да реализујете своју одлуку. Зато не пропустите прилику која вам се пружа. Урадите пробни онлај тест, процените своје знање, вредно радите јер то је сигуран пут до жељене школе.

                                                                             Поздрав и чувајте се!

                                                                                     Педагог школе