Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Завршни испити

Завршне испите полагаће сви ученици који с успехом заврше осми разред основне школе. Завршни испит у основном васпитању и образовању је први завршни испит са којим се ученик сусреће током свог школовања. Он се полаже на крају осмог разреда и има функцију сведочанства о усвајању темељних знања, умења и компетенција током основног образовања. Завршни испит на крају основне школе полажу сви ученици.

Завршни испит у основном васпитању и образовању је први завршни испит са којим се ученици срећу током свог школовања. Он се полаже на крају осмог разреда и има функцију сведочанства о усвајању темељних знања, вештина и компетенција током основног образовања. Завршни испит на крају основне школе полажу сви ученици.

Испит се спроводи током три дана (један дан –  један предмет). Полагање сваког теста траје 120 минута.


На завршном испиту, ученици ће полагати тестове из српског, математике и комбиновани тест. Прелиминарни резултати завршног испита ће бити објављени 19. јуна а коначни 25. јуна.

26. и 27. јуна се предају листе жеља а 6. јула ће бити објављен распоред ученика по средњим школама.
Уколико неки ученици не буду распоређени у првом кругу на основу својих жеља.

Укупан број бодова се формира на основу бодовања успеха у 6, 7. и 8. разреду (највише 70) и на основу броја бодова на тестовим из српског и математике (највише30). Збиру ових бодова додају се бодови који су освојени на републичким и међународним такмичењима планираним у Календару такмичења Министарства просвете.


Тестови и решења

Преузмите збирке, тестове и решења претходних година из српског језика

Преузмите збирке, тестове и решења претходних година из математике

СИМУЛАЦИЈА ЗАВРШНОГ ИСПИТА. Проверите колико сте научили и на сајту Мала-матура после регистрације решите тестове из српског и математике. (прочитај упутство детаљније)

Помоћ при решавању задатака из математике на Youtube каналу

Сајт који је направљен да би помогао матурантима и који има онлајн курсеве из српског језика и из математике