Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Слободан софтвер за преузимање

ПреузмиИме програмаОпис
DEV C++Да бисмо написали програм, неопходна су нам два специјализована програма: један који користимо да напишемо изворну датотеку, и други (компајлер) са којим добијамо извршну датотеку. Данас се ова два програма најчешће комбинују у јединствен пакет – развојно окружење. Најпознатије C++ окружење представља Mајкрософтов производ Visual C++.NET. Међутим, већина оваквих програма је комерцијална и није доступна свим корисницима. Ипак, могуће је наћи велики број бесплатних C++ окружења. Једно од таквих окружења је и DEV C++.
7-Zip програм за управљање архивама. Овај програм може да се користи у свакодневном раду и чувању разних врста докумената. Проучавање изворног кода може помоћи у савладавању лекција о алгоритмима за компресију података.
PAINT.NET Бесплатан програм веома сличан Photoshop-у.
AbiWord програм за писање текста и математичких једначина. Овај програм може бити употребљен за креирање једноставних, али и веома комплексних докумената. Инсталацијом додатних фонтова омогућава се и писање математичких једначина. Овај програм може учитати и PDF датотеке и омогућити измене тих датотека. Може се успешно користити у настави и административним функцијама школе. Велики број додатака омогућава проширење његових функција и употребу у разним наставним ситуацијама. (Овај документ је писан употребом програма Abiword).
Audacity програм за снимање и обраду аудио сигнала. Може се успешно користити у настави математике, физике, биологије, хемије, електронике, информатике, музике и сродних предмета. Инсталација додатака LADSPA омогућава примену преко 190 алгоритама који се могу успешно користити у настави. Audacity се може лако подесити да распоред дугмића буде направљен по ергономским захтевима што може имати посебну примену у инклузивној настави.
GIMP je програм за обраду графичких датотека. Функције овог програма су веома блиске функцијама скупоцених професионалних програма и може се успешно користити у свим активностима где је потребна обрада фотографија и других битмап датотека.
SMPlayer мултимедијални плејер који подржава популарне формате. Проучавање изворног кода омогућава увид у функционисање разних популарних формата.
Avidemux програм за обраду видео сигнала. Avidemux је посебно погодан за употребу у настави физике, информатике, предметима који користе видео сигнал (географија, биологија и сл.). Помоћу овог програма можемо вршити конверзију видео датотеке из једног формата у други што може бити корисно у разним медијским активностима школе и образовања ученика. Проучавање изворног кода програма може помоћи разумевању примене алгоритама на видео и аудио датотеке.
Sumatra-PDF програм за учитавање PDF датотека. Овај програм се може користити у настави и у административним активностима школе. Овај програм има додатке који омогућавају компатиблиност са Интернет програмима Firefox, Opera, Chrome и сл.
Blender програм за дводимензионалну и тродимензионалну анимацију и креирање графичких датотека и анимираних филмова. Блендер се широко користи у професионалним окружењима. Његове особине задовољавају захтеве професионалне продукције па се може успешно употребљавати у уметничким и другим предметима где је потребно примењивати цртање и анимацију.
Mašine i mehanizmi техничко и информатичко образовање, седми разред.
Inkscape програм за креирање и обраду векторских графичких датотека. Инксцапе се може успешно користити у свим предметима где се користе векторске графичке датотеке као што су техничке, електротехничке, саобраћајне, математичке, информатичке и друге струковне школе. Овај програм се може успешно користити у медијским и издавачким функцијама школе и настави која образује ученике за такве активности.
Freemind програм за креирање мапа ума. Овај програм има своју примену у припреми наставе, анализи методичких приступа и концепција рада. Овај програм се може користити у разним предметим и у другим административним и управљачким активностима школе, менторству наставника и сл. Овај програм има широку базу корисника у целом свету и може задовољити и захтевне кориснике.
Dia програм за креирање разних врста дијаграма. Програм се може успешно користити у настави хемије, математике, електронике, грађевинарства, машинства и других сродних предмета. Употребом алата Диасхапес могу се преузети разне колекције симбола за креирање специјализованих дијаграма и шема.
Celestia програм за наставу географије и астрономије. Овај програм садржи базу података планета и других небеских тела па се може користити и на вишим нивоима образовања у овим областима.
Gnumeric jе програм за табеларни рачун. Иако његове функције подсећају на Microsoft Excel Gnumeric има 194 функције које су јединствене за Gnumeric. Он може да учита и чува Excel датотеке и да управља веома великим датотекама. Посебно је погодан за наставу, математике, физике, биологије, информатике, економске науке и друге предмете који користе табеларни рачун. Gnumeric се може успешно користити и у административним активностима школе.
Infrarecorder програм за снимање разних врста ЦД и ДВД-ова. Овај програм подржава све популарне формате и успешно комуницира са интерним и екстерним ЦД и ДВД уређајима.
VLC мултимедијални плејер који подржава популарне формате. Проучавање изворног кода омогућава увид у функционисање разних популарних формата. Овај програм омогућава емитовање аудио и других стримова са Интернет радио станица и специјализованих сервера за ту намену укључујући и образовне садржаје.
LibreOffice kомплетна апликација која подсећа на Microsoft Office. Ова апликација има у себи програм за обраду текста, табеларни рачун, креирање презентација, креирање и управљање базама података, цртање, писање математичких формула. Велики број проширења омогућава додатне функције које су јединствене за овај програм. На пример, једна од функција омогућава лако пресловљавање латинице у ћирилицу и обратно. Нека проширења омогућавају конверзију текстуалних датотека у DAISY, еPub и друге формате који могу значајно повећати инклузивност образовног садржаја креираног у овом програму. LibreOffice се може успешно користити у свим предметима и у административним активностима школе.
Wordpress je познати програм за креирање блогова и сајтова. Велики број прикључакаипроширења омогућава остваривање веома напредних функција па се може користити у наставним и административним активностима школе. Он се може користити за креирање РСС феед агрегатора из појединих научних области и образовања из разниг предмета. Овај прогрем се употребљава на Филолошком факултету у Београду у настави превођења.
Note-Pad++ едитор за програмирање. Овај програм је посебно погодан за наставу информатике, електронике и друге предмете где се учи и практикује програмирање. Његова проширења омогућавају ефикасан рад и задовољава захтеве професионалних програмера.
phpBB програм за креирање и уређивање форума. Овај програм може да се користи у настави и другим активностима школе кад је потреба дискусија о посебним темама. пхпББ се лако користи и администрира тако да може да се користи у јавним и дискретним дискусијама.

Apowersoft  Free Screen Recorder

програм за снимање екрана на рачунару. 
На страници сервиса ћете видети дугме „Start Recording“. Кад кликнете на њега, искочиће саопштење с предлогом да покренете Java-аплет. Обратите пажњу да, саглашавајући се са условима примене Java-аплета, омогућујете му приступ неким функцијама вашег система. Кад прихватите услове, отвориће се прозор, који је исти и са истим функцијама као и прозор програма Screen Recorder
PhotoScape је једноставан програм за уређивање слика
IObit Malware Fighter
је напредни програм за уклањање тројанаца, реклама, црва и свих злонамерних програма.
Он открива и уклања најдубље инфекције и штити ваш рачунар од разних потенцијалних напада . То је уствари надоградња програма Iobit security 360 који се више не развија. 
Avira  је још један сјајан програм за заштиту од вируса. Корисници су му дали одличне оцене, што значи да су са њим задовољни и да га доста користе. Мане су му што вам стално нуди да га надоградите на професионално издање и што није преведен. Све остало је у реду.