Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Наша школа
"Ђура Јакшић"
Били смо вредни
:)
Учитељица Весна Белош
са својим ученицима
Учитељица Данијела Драгин
са својим ученицима
IV1 2016/2017.
учитељ Предраг Недин
IV3 2016/2017.
учитељица Марија Јерковић
IV2 2016/2017.
учитељица Нада Поповић
Наши осмеси
Представа
Ауторски рад нашег учитеља

О нама

- Шта у Кикинди имају заједничко Сава Текелија и Светозар Милетић?

 
- Основну школу Ђуру Јакшић.
 
Наша школа, смештена је управо на углу ових двеју улица, недалеко од самог центра града.
 
Некада интернат Манастира свете Тројице, половином 20. века претворен је у школу. Временом, број ученика школе се повећавао, стари простор постао је тесан, па је 1988. године дограђен нов део, који ми и данас називамо новим. Школска фискултурна сала прва је сала овог типа саграђена у Кикинди.
 
Школа данас има 560 ученика, распоређених у 24 одељења (у сваком већу по 3). Поред редовне наставе, од 2007. године у школи је отворен и продужени дневни боравак. Настава се одвија у две смене које се мењају недељно. За ученике нижих разреда, настава се одвија у матичним учионицама, док се настава у вишој смени одвија по принципу кабинетске наставе. Школа броји 55 запослених.
 
Наша школа је, по много чему, различита и препознатљива.
 
Поред редовних наставних предмета у школи су заступљени факултативни и изборни предмети предвиђени законом о васпитно образовном раду.Тако ученици поред енглеског језика, као првог страног језика уче и италијански језик, као и мађарски језик као факултативни предмет .
 
Факултативни предмети пружају деци могућност да истражују и нека друга подручја ,па тако у Домаћинству месимо колаче, Од играчке до рачунара упознајемо свет технике и виртуалне стварности...
 
Нисмо ми активни само у интелектуалној сфери! Трудимо се да наши ученици развијају и спортски дух и здраво тело па су тако стони тенис, рукомет и одбојка, спортови за које ученици могу да се определе.
 
Али, оно што нашу школу највише карактерише и разликује од осталих школа у граду, јесу ваннаставне активности које су заиста бројне и разноврсне. Кроз њих испољавамо нашу креативност.
 
Инспирација и мотив за сваку активност су наши ученици, односно жеља да обавезу која се зове основна школа, учинимо што пријатнијом и занимљивијом.
 
Народна традиција, породица, друге земље, толеранција, само су неке од тема које нас покрећу и из којих су никле представе, игрокази, целодневне активности, дружења, спортски сусрети.
 
Веома смо активни и у локалној средини. У континуитету остварујемо сарадњу са Културним центром, Народном библиотеком „Јован Поповић”, Туристичком организацијом Кикинда, Народним музејом, Центром за стручно усавршавање.
z