Heder Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

О нама

- Шта у Кикинди имају заједничко Сава Текелија и Светозар Милетић?

 
- Основну школу Ђуру Јакшић.
 
Наша школа, смештена је управо на углу ових двеју улица, недалеко од самог центра града.
 
Некада интернат Манастира свете Тројице, половином 20. века претворен је у школу. Временом, број ученика школе се повећавао, стари простор постао је тесан, па је 1988. године дограђен нов део, који ми и данас називамо новим. Школска фискултурна сала прва је сала овог типа саграђена у Кикинди.
 
Школа данас има 560 ученика, распоређених у 24 одељења (у сваком већу по 3). Поред редовне наставе, од 2007. године у школи је отворен и продужени дневни боравак. Настава се одвија у две смене које се мењају недељно. За ученике нижих разреда, настава се одвија у матичним учионицама, док се настава у вишој смени одвија по принципу кабинетске наставе. Школа броји 55 запослених.
 
Наша школа је, по много чему, различита и препознатљива.
 
Поред редовних наставних предмета у школи су заступљени факултативни и изборни предмети предвиђени законом о васпитно образовном раду.Тако ученици поред енглеског језика, као првог страног језика уче и италијански језик, као и мађарски језик као факултативни предмет .
 
Факултативни предмети пружају деци могућност да истражују и нека друга подручја ,па тако у Домаћинству месимо колаче, Од играчке до рачунара упознајемо свет технике и виртуалне стварности...
 
Нисмо ми активни само у интелектуалној сфери! Трудимо се да наши ученици развијају и спортски дух и здраво тело па су тако стони тенис, рукомет и одбојка, спортови за које ученици могу да се определе.
 
Али, оно што нашу школу највише карактерише и разликује од осталих школа у граду, јесу ваннаставне активности које су заиста бројне и разноврсне. Кроз њих испољавамо нашу креативност.
 
Инспирација и мотив за сваку активност су наши ученици, односно жеља да обавезу која се зове основна школа, учинимо што пријатнијом и занимљивијом.
 
Народна традиција, породица, друге земље, толеранција, само су неке од тема које нас покрећу и из којих су никле представе, игрокази, целодневне активности, дружења, спортски сусрети.
 
Веома смо активни и у локалној средини. У континуитету остварујемо сарадњу са Културним центром, Народном библиотеком „Јован Поповић”, Туристичком организацијом Кикинда, Народним музејом, Центром за стручно усавршавање.
z